להירגע, איך להירגע? שיטת סילבה
להירגע

להירגע

איך להירגע?

להירגע היא אחת ממשאלות הלב הנפוצות במאה שלנו. הסיבה היא, שבעולם המודרני סטרס הפך להיות חלק מהיום יום שלנו. אין יום שלא חווים איזו סיטואציה עם סטרס. אמצעי התקשורת לעיתים קרובות מספקים במה להרבה מאד מצבים כאלו של סטרס. ככל שאנחנו חווים יותר מצבי סטרס ביממה כך עולים בנו האי שקט, המתח והלחץ… ואיתם עולה בראשנו שוב ושוב המשאלה להירגע. הרצון להירגע ניתפס אחרת אצל כל אחד מאיתנו.יש ביננו שמבקשים להירגע מדאגות בלתי נגמרות. כשאנחנו דואגים, הדאגות עולות ועולות ותופסות שליטה על כל המחשבות שלנו וכל מה שאנחנו רוצים זה פשוט להפסיק לדאוג… כי הדאגות לא מובילות לשום פתרון ורק מעמיקות יותר ויותר את הסטרס וחוסר האונים. לפעמים הרגיעה שאנו מבקשים היא מהלחץ שאנו חשים. לפעמים זה הלחץ להספיק הכל, לפעמים זה הלחץ לעמוד בלוח זמנים… לפעמים הלחץ לעמוד בציפיות חברתיות שמצפים מאיתנו ושאנו לא ממש מצליחים לעמוד בהן… ולפעמים זה לחץ בגלל הפחדים והחרדות שלנו.

גם עוצמת התגובה האוטומטית שיוצאת מאיתנו, במיוחד במצבי כעס ותסכול, קשורה למשאלה להירגע. אנחנו בכלל לא אוהבים את התגובה הכועסת שלנו ואפילו מתביישים בה, אבל לא יכולים להפסיק אותה. כל פעם שזה קורה מחדש אנחנו מייחלים להגיב ברגיעה, וחוזרים ואומרים לעצמנו: "אני מה זה חייב/ת להירגע… אני ממש, אבל ממש חייב/ת להירגע!"

איך להירגע בשלושה צעדים?

אנחנו עושים זאת בשלושה צעדים חשובים:

  • מרוקנים את הסטרס
  • מעלים את רמת הרגיעה
  • מטפלים במחשבות והרגשות שיוצרים את הסטרס.

איך להירגע מלחץ?

הסטרס נחשב ל"רעש סביבתי" ש-מפר את הרגיעה. זה מתחיל בגירוי שגורם לנו להיכנס למצב של מתח, מצב המתבטא קודם כל בשינויים בתוך הגוף (שינויים שזכו לשם: "הלחם או ברח". למי שלא הכיר, זה מנגנון עתיק ששייך לכל היצורים החיים. בטבע למשל כשאיילה חשה שחייה בסכנה כי איזה אריה רוצה אותה בתור ארוחה… המוח שלה מפעיל אוטומטית את מנגנון הסטרס "הלחם או ברח", והיא בורחת כדי להציל את חייה). התהליך ממשיך בתגובה האוטומטית האישית (ולכל אחד מאיתנו יש את התגובה הסובייקטיבית שלו למתח). כשהסיטואציה מסתיימת אנחנו בדרך כלל חוזרים למצב "רגיל" (בלי תגובת המתח האישית ובלי "הלחם או ברח"), כלומר סוג של רגיעה. אבל למרות שאנחנו בטוחים שזהו, שהסטרס נגמר וחזרנו לשגרה, הסטרס שחווינו לא נעלם. הוא עדיין נמצא. הוא פשוט מאחורי הקלעים ולא בקדמת הבמה.

אם אנחנו לא מטפלים בו בעצמנו, ומאפשרים לעצמנו להירגע, סטרס הוא דבר שמצטבר. כאילו שיש לנו בגוף כלי מיוחד שבתוכו מצטברים המתחים. ככל שהסטרס מצטבר "בכלי" יותר ויותר הוא משפיע יותר ויותר לרעה על התפקוד שלנו ביום יום, והופך בפועל ל"משבש תפקוד". בנוסף הוא מחריף ומעצים את כל התגובות שלנו שנגזרות ממנו (כעס, פחד, דאגה…) בלי קשר לגירויים עצמם ומשאיר אותנו בתחושות לא נעימות לגבי עצמנו. לכן חשוב מאד לדאוג "לרוקן" מתוכנו את הסטרס הזה שהצטבר. יש טכניקה מאד אפקטיבית וקלה ליישום שלומדים אותה כבר בתחילת הקורס של שיטת סילבה שמאפשרת לנו לרוקן מתי שנרצה את המתח שצברנו במהלך היום או בעקבות אירוע מלחיץ שחווינו, ולחוות רגיעה אמיתית.

כיצד מעלים את רמת הרגיעה?

רמת הרגיעה ורמת הסטרס, הן שתי רמות הפוכות זו מזו המשפיעות אחת על השנייה. ככל שרמת המתח שלנו יותר גבוהה, רמת הרגיעה שלנו יותר נמוכה ולהפך. שתי הרמות הללו משפיעות על גודלו של "הכלי לצבירת מתחים". ככל שרמת המתח גבוהה יותר, היא מגדילה את "נפח הכלי", מאפשרת לנו להגיב יותר ויותר בתגובת סטרס ולכן גם לצבור יותר ויותר מתחים. רמת הרגיעה הנמוכה שלנו, לא מצליחה לנטרל את כל זה.
לעומת זאת כאשר רמת הרגיעה גבוהה יותר מרמת הסטרס, היא גורמת לנו יותר ויותר להגיב ברגיעה במצבים שונים (במקום בלחץ). היא גם מכווצת מאד את הכלי של המתחים וזה מקטין מאד את המקום לצבור סטרס. לכן להעלות את רמת הרגיעה זה מאד חשוב. חוזה סילבה במחקרים שלו בדק מה נדרש וכמה זמן נדרש כדי לשנות את האיזון בין רמת הרגיעה לרמת המתח לטובת רמת הרגיעה, ואת הממצאים שלו הוא יישם בקורס הדגל של שיטת סילבה. ואמנם כל מי שלומד את הקורס, מעיד כבר במהלך הקורס על רמת רגיעה גבוהה מאד יחסית לזו איתה הוא נכנס ועל שינויים בצורת התגובה.

איך מטפלים במחשבות והרגשות במטרה להירגע מלחץ?

לרוקן את הסטרס שהצטבר זה תהליך חשוב ביותר כדי להירגע, אבל אם לא עושים פעולות נוספות זה הופך לפעילות סיזיפית שרובנו לא מתלהבים ממנה. כדי שלא נתעסק כל הזמן בלרוקן את "הכלי" שבתוכו מצטברים המתחים, חשוב שנדע מה לעשות כדי למנוע ממתח חדש להיווצר. העלאת רמת הרגיעה עוזרת לנו לחוות פחות מתח ולאגור פחות מתח, אבל עדיין קיימים "כפתורים" שאם הם "נלחצים", הם מפעילים מיד את תגובת הסטרס.

מה הם אותם "כפתורים" ואיך אפשר לנטרל אותם לצמיתות כדי להירגע, כך שגם אם הם "נלחצים" הם לא יפעילו את תגובת הסטרס? ה"כפתורים" הללו הם הפרשנות המילולית והרגשית שאנחנו מייחסים למה שקורה. אין הכוונה כאן לגירוי (בעיה, תקרית, סיטואציה…) שגרם לנו להגיב במתח, אלא ל-מה שבתוכנו "נלחץ" בעקבות הגירוי, ושגורם למוח שלנו להגיב בסטרס: האמונות והרגשות שלנו.
בתת המודע יושבות כל האמונות שלנו על העולם ועל עצמנו (ולכל אמונה מחובר רגש מסוים). חלקן אמונות מעצימות שעוזרות לנו להתקדם ולצמוח וחלקן אמונות שתוקעות אותנו במקום ויוצרות סטרס. ברגע שאנחנו מזהים את האמונות הללו, "עוקרים" אותן ו"שותלים" אמונות מעצימות במקומן. אנחנו בעצם מנטרלים את מה שגורם לנו לסטרס, ולא מאפשרים יותר לסטרס חדש להיווצר אצלינו באמצעות "כפתורים" אלה והדבר מאפשר לנו להירגע.

כיצד שיטת סילבה מסייעת לנו להירגע?

שיטת סילבה מלמדת אותנו בתהליך האימון של המוח להירגע בשלושה צעדים:

דבר ראשון לומדים איך לרוקן כל מתח שהצטבר בנו. פעולה זו מביאה אותנו למקום של רגיעה (בלי הסטרס שמשבש את התפקוד ובלי רעשי הרקע שלו) ומאפשרת לנו לחוות את התפקוד שלנו ביום יום בצורה הרבה יותר חיובית. הדבר משמעותי במיוחד אם אנחנו נמצאים בתקופה בחיים בה "נפלה" עלינו איזו שהיא בעיה (כלכלית, בריאותית, או מערכת יחסים שעלתה על שרטון), ואנחנו חווים אותה ו"חיים" אותה כמעט 24/7. זה מצב בו הסטרס נעשה כרוני וקשה לנו מאד עד כמעט בלתי אפשרי עבורנו לתפקד כראוי.
סטרס כרוני בא לידי ביטוי במוסחות גבוהה, חוסר סבלנות לאחרים, דאגה או חוסר אונים בריחה להתמכרויות ועוד. רמת הסטרס הכרוני מאד גבוהה ומקשה עלינו ביותר. לכן, כשאנחנו מרוקנים את הסטרס שהצטבר אצלנו ביום יום… אנחנו ממש חווים את ההבדל והדבר מאפשר לנו להירגע.

במקביל לריקון הסטרס חשוב להעלות את רמת הרגיעה, כי כפי שהבנו, רמת רגיעה גבוהה מקטינה את קצב הצטברות המתחים. ככל שאנחנו לומדים להירגע ומעלים את רמת הרגיעה קשה לנו יותר ויותר לייצר תגובת מתח. סילבה גילה שהרגיעה משפרת אצלנו מאד את התפקוד ביום יום, מאפשרת לנו חשיבה איכותית ויצירתית (הכוללת פתרון בעיות וקבלת החלטות טובות) ומאפשרת תגובה רגועה ועניינית יותר בסיטואציות שונות. כל אלה תפקודים חשובים עבור כל אחד מאיתנו. לכן במהלך אימון המוח של שיטת סילבה (20 דקות ביום לתקופה של חודש), אנחנו מעלים בצורה עקבית את רמת הרגיעה שלנו ומקטינים מאד את רמת המתח. זה מאפשר לנו לחוות את היום יום ואת התפקוד שלנו ממקום הרבה יותר טוב.

מוח מאומן על פי שיטת סילבה מסוגל להירגע,מדוברב מוח המסוגל לזהות אמונות מגבילות שיושבות לנו בתת המודע ואחת אחרי השניה להחליפן באמונות מעצימות.
פעם חשבו שהמוח מתקבע ומה שיש לנו בראש (הרגלים, תגובות, אמונות…) נתקע איתנו לכל החיים. חוזה סילבה גילה במחקרים שלו (עוד לפני שהגיעה ההוכחה המדעית שיש היום בעקבות מחקרי המוח בעולם), שהמוח שלנו גמיש ויכול (אם אנחנו יודעים איך לכוון אותו) לשנות "חיווטים" קיימים שלא רצויים לנו ל"חיווטים" שבעדנו ומעצימים אותנו.
אז חוזה סילבה פיתח דרך איך להפוך את תת-המודע לחיובי ובעדנו ולאפשר לנו להירגע. כשאנחנו משתמשים בדרך הזו, אנחנו מנטרלים את כל ה"כפתורים" שיכולים להילחץ וליצור אצלנו תגובת סטרס, ובעצם אנחנו בדרך זו לא מאפשרים יותר לסטרס להיווצר ולתפוס שליטה ומאפשרים לעצמו להירגע.

להירגע ולהיות ברגיעה, זה בעצם מצב טבעי, שמשותף לכל היצורים החיים. גם הסטרס הוא מנגנון טבעי שיש לכל היצורים החיים כדי להגן על חייהם וקיומם מפני סכנת חיים. אבל ההבדל שנוצר אצלנו בעידן המודרני הוא, שבטבע ברגע שיצור חי יצא ממצב של סכנת חיים (למשל האיילה, ברחה והגיעה למקום בטוח מהאריה), מנגנון הסטרס נפסק וסטרס לא מצטבר אצלה בגוף (כי היא עשתה איתו משהו). אבל אצלנו בעולם המודרני, המוח העתיק הרבה פעמים טועה לפרש מצבים שונים כמצבי סכנה קיומית ומפעיל אוטומטית את מנגנון הלחם או ברח. אך אין באפשרותנו באמת לברוח או להילחם… אז הסטרס מצטבר. לכן לצערנו אנחנו צריכים ללמוד שוב איך להירגע. וזה אחד הדברים הראשונים שלומדים באימון המוח של שיטת סילבה.

המוח שלנו הוא כמו מחשב על, עם יכולות אדירות שרק מחכות להתגלות. קורס בסיסי בשיטת סילבה יפתח לכם צוהר לעולם חדש של אפשרויות, וילמד אתכם כיצד לרתום את כוח המוח שלכם לטובתכם.

הצטרפו למיליוני אנשים ברחבי העולם שכבר נהנים מחיים טובים יותר:

  • הרפיה ושלווה: למדו טכניקות יעילות להתמודדות עם לחץ וחרדה.
  • שינוי אמונות מגבילות: התגברו על מחשבות שליליות ופתחו חשיבה חיובית.
  • הגשמת מטרות: הגדירו יעדים ברורים ותכננו את הדרך להצלחה.
  • חיבור לתת המודע: גלו את הפוטנציאל האישי הטמון בכם.
  • פיתוח האינטואיציה: קבלו החלטות נכונות יותר וסימכו על תחושת הבטן שלכם
  • בריאות מיטבית: שמירה על בריאות תקינה

בקורס תלמדו:

  • טכניקות הרפיה עמוקות: השתחררו מהסטרס והגיבו ברוגע.
  • חשיבה באלפא: רמת מודעות מיוחדת המאפשרת חשיבה אחרת וגישה לתת המודע.
  • חשיבה חיובית: למדו לחשוב חיובי ושנו את האמונות שלכם ממגבילות למעצימות
  • שיפור הזיכרון והריכוז: זיכרו דברים בקלות רבה יותר והתמקדו במשימות.
  • חיזוק האינטואיציה והיצירתיות: פתחו פתרונות חדשניים וחשיבה מקורית.
  • להפעיל את המוח המרפא: שפרו את הבריאות, זרזו החלמה והפיגו כאבים.
  • תכנות חלומות: תזמינו חלום כדי לפתור בעיה או אתגר.
  • תקשורת סובייקטיבית: איך להעביר מסר למישהו אחר בלי לדבר איתו.
  • הדמיות מודרכות: עשו שימוש בכוח הדמיון להשגת מטרות.

הקורס מתאים לכולם:

  • אנשים המעוניינים לשפר את איכות חייהם.
  • מי שרוצה להצליח באתגרים שונים או לפתור בהצלחה בעיות.
  • אנשים שרוצים לשפר את הבריאות ולהתגבר על כאבים פיזיים.
  • מי שרוצה מערכות יחסים טובות עם יקיריו, עם עצמו, עם כסף ועם אחרים
  • כל מי שרוצה להגשים חלומות ולפתח את הפוטנציאל האישי שלו.
  • כל מי שמעוניין לחיות ברווחה ולממש את היעוד שלו.

אל תחכו, הירשמו עוד היום לשיחת התאמה אישית ללא עלות!


למידע על הקורסים והסדנאות שלנו

השאירו פרטים ונציג של מכון סילבה יחזור אליכם בהקדם:



    x
    סייען נגישות
    הגדלת גופן
    הקטנת גופן
    גופן קריא
    גווני אפור
    גווני מונוכרום
    איפוס צבעים
    הקטנת תצוגה
    הגדלת תצוגה
    איפוס תצוגה

    אתר מונגש

    אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

    סייגי נגישות

    למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

    רכיב נגישות

    באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.